Circuit Transalpina și Cazanele Dunarii plecare din Iași

Circuit Transalpina și Cazanele Dunarii

26 – 30 iunie 2019, 4 nopți/ 5 zile

24 – 28 iulie 2019, 4 nopți/ 5 zile

07 – 11 august 2019, 4 nopți/ 5 zile

21 – 25 august 2019, 4 nopți/ 5 zile

Ziua 1 – Miercuri, 12 septembrie | Iași – Praid – Alba Iulia Întâlnire la ora 06:45 în fața magazinului Market fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 07:00. Traseul are următorul itinerariu: Iași – Piatra Neamț – Praid – Alba Iulia. Ajungem în Praid și vom vizita unul din zăcămintele de sare din Transivlania, Salina Praid. Continuăm călătoria către Alba Iulia. Cazare la hotel Mariss 3* sau similar.

Ziua 2 – Joi, 13 septembrie | Alba Iulia – Transalpina – Rânca Mic dejun. In prima parte a zilei vom vizita Cetatea Alba Carolina dupa care plecăm către Transalpina, o șosea din Munții Parâng, în Carpații Meridionali care este cea mai înaltă șosea din România. Traseul are o lungime de 148 km și a fost inaugurat în 1938 de Regele Carol al II-lea. Cazare la hotel Taverna Olteanului 3*/Pensiunea Zimbru 3* sau similar în Rânca.

Ziua 3 – Vineri, 14 septembrie | Rânca – Tg. Jiu – Băile Herculane După micul dejun, ne îndreptăm către Peștera Muierilor. Adevăratele atracții ale peșterii sunt Domul Mic, care are un aspect asemănător unei cupole gotice format prin precipitarea milenara a calcitei. Celelalte încaperi sunt Sala Altaurlui, Valul Altarului, Amvonul, Candelabrul Mare și imaginea Stâncii Însângerate denumită datorită scurgerilor oxidului de fier. În Cupola înaltă de 17 m întâlnim o colonie de lilieci. Continuăm excursia către Tg. Jiu unde vom admira faimoasele opere ale Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” ce aparțin lui Constantin Brâncuși. Ultimul obiectiv înainte de cazare este Podul lui Dumnezeu, care este unicul pasaj natural rutier funcțional la nivel național, traversat de DJ 670, fiind un vestigiu al Peșterii Podului ce a rezultat prin surparea tavanului acesteia. Este cel mai mare pod natural al țării și al doilea ca mărime din Europa (30 m. lungime, 13 m. lățime, 22 m înălțime și 9 m. grosime), singurul din lume deschis traficului rutier (inclusiv de mare tonaj). Ca alcătuire petrografică prezintă o structură masivă de calcare stratificate în bancuri de 1-2 metri, arcada din aval aflându-se într-o stare de conservare mult mai bună decât cea din amonte. Cazare în Băile Herculane la hotel Holiday Maria 3* sau similar.

Ziua 4 – Sâmbătă, 15 septembrie | Băile Herculane – Cazanele Dunării – Cascada Bigar – Hunedoara Mic dejun. După servirea micului dejun, vom face o croazieră pe Dunare unde vom vedea Basorelieful ce îl reprezintă pe Decebal, ultimul rege al Daciei, ce este sculptat într-o stâncă. Este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa. Omul de afaceri și istoricul Iosif Constantin Drăgan a fost cel care a promovat și finanțat ideea acestei lucrări efectuate în perioada 1994 – 2004. În timpul croazierii vom mai vedea și Cazanele Dunarii cât și Portile de Fier. În continuare, ne deplasăm către Cascada Bigăr, care în anul 2013, a fost considerată cea mai impresionantă cascadă din lume de către site-ul american „The world Geography”. Cazare în Hunedoara la hotel Rusca 3* sau similar.

Ziua 5 –Duminică, 16 Septembrie | Hunedoara – Hațeg – Iași Mic dejun. Înainte de plecarea spre casă, facem o vizită la Mănăstirea Prislop, la mormântul lui Arsenie Boca și la Castelul Corvinilor. Numit și Castelul Huniazilor, a fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara pe locul unei vechi întărituri, pe o stâncă la picioarele căreia curge pârâul Zlasti. Este o construcție impunătoare, prevăzută cu turnuri, bastioane și un donjon. Acoperișurile sunt înalte și acoperite cu tiglă policroma. Castelul a fost restaurat și transformat în muzeu. Plecare spre Iași.

Tarife:Adult în cameră dublă 855 lei

Al 3-lea adult în cameră dublă cu pat suplimentar 810 lei

Adult în cameră single 1035 lei

Copil < 11.99 ani cu 2 adulți în cameră fără pat suplimentar 650 lei

Tarif Early Booking: pentru înscriere până la data de 31.03.2019 Se aplică o reducere de 40 lei/persoană

*Pentru plecarile din 05.06 si 03.07, nu se aplica reduceri Early Booking!

Tariful include:

– 4 nopți de cazare la hoteluri de 3* cu mic dejun

– Croazieră pe Dunăre ~ 3 – 4 ore

– Transport autocar

– Însoțitor de grup

Tariful nu include: – Intrările la obiectivele turistice

Informații suplimentare: Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului. Condiții de plată:

– 100 lei la înscriere

– 300 lei cu 60 de zile înainte de plecare

– Restul de plata cu 15 zile înainte de plecare

Plata se poate efectua și cu TICHETE DE VACANȚĂ !

👉Mai multe detalii?
Suntem aici pentru tine!
Detalii si rezervări legate de oferte , telefon📞, email 📩 sau agentie🖱️
📩office@magnatour.ro
📞0744 687 779
📞0231/ 514 067
Magna Tour
CL Natională nr 99 (parter Complex Comercial Beta)
Vis a vis de Magazinul Romarta
BOTOSANI